RTVTK - Radio TK

RTVTK - Radio TK

0 Follower 358 Views
Dvadesetog februara 1993. godine Odlukom Skupštine Okruga Tuzla osnovana je Telelevizija Okruga Tuzla. Počeli smo sa sedam zaposlenih i dvije amaterske kamere. Prilozi su snimani i montirani na kamerama, a prvi dnevnici su emitovani sa predajnika TVBiH na Ilinčici. Uprkos nemogućim ratnim uslovima, uspješno smo započeli našu misiju.
Građani Okruga Tuzla, koji su bili u potpunoj informativnoj blokadi, počeli su dobijati informacije o dešavanjima u Državi. Kraj rata TV Okruga Tuzla dočekala je sa 45 zaposlenih i vrlo loše tehnički opremljena. 1995. godine preimenovani smo u RTV Tuzlansko-podrinjskog kantona, a 1999. godine u RTV Tuzlanskog kantona. U godinama poslije rata došlo je do ubrzanog razvoja, kadrovskog jačanja i tehničkog osavremenjavanja.Sada RTVTK ima skoro 100 zaposlenih i emituje cjelodnevni radio-televizijski program na zemaljskoj mreži, preko kablovskih operatera i putem internet protokola.
Listen to RTVTK - Radio TK on your device!
Get it on Google Play Get it on App Store
Similar radios

Download the free app

Listen to 100,000+ live radio stations around the World, on-demand content like podcasts & etc anywhere you go it is with you.

Get it on Google Play Get it on App Store